Thursday, June 20, 2013

Assalamulaikum wbt....

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian alam yang memerintah langit dan bumi. Selawat serta salam keatas junjungan mulia nabi muhammad saw bersama para keluarga dan sahabatnya yang sentiasa mulia.

Betapa lemahnya diri ini dalam menempuh dunia yang penuh dengan ujian ini. Seringkali diri ini tersungkur dalam belitan syaitan dan nafsu yang menguasai diri. Namun, aku terus mencuba untuk melawan dan bertawakal kepada Tuhanku agar menolongku dan membantuku dalam peperangan yang tak bertepi ini. 

Sungguh lama aku menyepi dalam dunia blog dek kesibukan dan kemalasan. Iyalah sekarang zaman fb, twitter dan macam-macam lagi. Jadi blog ini telah kutinggal sejak sekian lama....

Namun, takdir Allah seseorang telah menyedarkan aku telah blog ini. Alhamdulillah password masih ingat. Masya Allah, aku terkejut kerana masih ada mengunjung blog ini. Walaupun tidaklah banyak namun ia memberikan aku gambaran aku harus memanfaatkan ruang ini untuk kehidupan akhiratku nanti. 

Insya Allah... Dengan segala kelemahan dan rendah hati kita akan bersama memanfaatkan ruang ini. Semoga Allah terima ia sebagai amal jariah yang berterusan.